Mijn wens en leven

Uw uitvaartwensen vastleggen en maak dierbare momenten tot een blijvende herinnering.

Algemeen

 • Wie beheert MijnWensEnLeven?

  MijnWensEnLeven is een initiatief van Van der Spek Uitvaart uit Capelle aan den IJssel in samenwerking met Klink Uitvaart te Barendrecht. Beide ondernemingen zijn onafhankelijk en niet gelieerd aan bijv. een uitvaartverzekeraar. Gebruik van MijnWensenLeven verplicht u tot niets.

 • Wat is het idee achter MijnWensEnLeven?

  MijnWensEnLeven is een website waarop u veilig en eenvoudig uitvaartwensen en belangrijke zaken uit uw leven vast kunt leggen.

  Steeds meer mensen denken na over hun uitvaartwensen. Hoe wilt u de uitvaart geregeld hebben? Wat wilt u wel? Of juist niet? Door middel van deze website is het mogelijk om gratis, online uw persoonlijke wensen vast te leggen. Uw afscheid, precies zoals u dat voor ogen heeft.

  Waarom?
  Vanuit onze ervaring als uitvaartonderneming merken wij vaak dat het voor veel rust zorgt bij nabestaanden, wanneer er uitvaartwensen bekend zijn. Het is dan duidelijk hoe een dierbare het afscheid vorm zou willen geven. Het voorkomt onrust of zelfs ruzie bij nabestaanden.

  Wensen met betrekking tot de uitvaart veranderen nog wel eens door de loop van de tijd. Een papieren wilsverklaring heeft het nadeel dat vaak rommelig wordt wanneer men wijzigingen doorvoert. Het voordeel van MijnWensEnLeven is dat u altijd kunt inloggen om uw wensen aan te passen.

 • Kan ik dit vergelijken met een testament?

  Een testament is een notariële akte waarin men zaken regelt als de verdeling van de nalatenschap. De gegevens in MijnWensEnLeven kennen geen rechtsgeldigheid, maar zijn bedoeld als richtlijn voor de nabestaanden die hiermee inzicht krijgen in de wensen en het leven van een dierbare.

 • Zijn er kosten aan verbonden?

  Nee. MijnWensEnLeven is een gratis dienst welke u aangeboden wordt door de uitvaartondernemingen Van der Spek en Klink Uitvaart.

 • Zijn er verplichtingen verbonden aan het gebruik van MWEL

  Nee, er zijn geen verplichtingen verbonden. Zo bent u niet verplicht uw uitvaart uit te laten voeren door de initiatiefnemers. U bent altijd vrij in uw keuze.

Account

 • Hoe kan ik mijn wachtwoord wijzigen?

  U kunt uw wachtwoord wijzigen nadat u bent ingelogd.

  Deze optie vindt u onder: Mijn Dashboard > Mijn Profiel.

 • Wat moet ik doen als ik mijn wachtwoord ben vergeten?

  Wanneer u uw wachtwoord bent vergeten klikt u op: 'Inloggen'

  Vervolgens klikt u op: 'Wachtwoord vergeten?'

  Vervolgens vult u bij gebruikersnaam het e-mailadres in waarmee u zich heeft geregistreerd. U ontvangt nu een mail waarmee u het wachtwoord kunt resetten.

  Heeft u geen mail ontvangen? Het kan zijn dat de mail binnenkomt in uw spam-folder. Controleer dan eerst deze map.

 • Hoe kan in mijn e-mailadres wijzigen?

  U kunt uw e-mail adres wijzigen nadat u bent ingelogd.

  Deze optie vindt u onder: Mijn Dashboard > Mijn Profiel. Vul een nieuw e-mailadres in en klik op: 'Opslaan'

 • Hoe kan ik mijn profiel opheffen?

  U kunt uw profiel opheffen nadat u bent ingelogd.

  Deze optie vindt u onder: Mijn Dashboard > Mijn Profiel. Klik op de knop 'Profiel opheffen'

  Klik vervolgens op 'Ok' om te bevestigen dat u uw profiel op wilt heffen.

Veiligheid

 • Waar staan mijn gegevens opgeslagen?

  De data staat versleuteld opgeslagen op de servers van Amazon Web Services. Amazon is een betrouwbare en deskundige partij op gebied van webhosting. Amazon Web Services staat bekend om hun hoge kwaliteit- en veiligheidsniveau.

 • Worden mijn gegevens veilig opgeslagen?

  Om de veiligheid van uw gegevens te waarborgen hebben wij passende maatregelen genomen om uw data te beschermen tegen onrechtmatige toegang, verwerking of verlies van deze gegevens. De hosting verloopt via een een SSL beveiligingscertificaat. Alle data wordt versleuteld opgeslagen.

 • Is MijnWensEnLeven aangemeld bij het Wbp?

  Ja. MijnWensEnLeven is een dienst geregistreerd onder de firma Van der Spek Uitvaart BV. Vermeld in het register Wet Bescherming Persoonsgegevens onder meldingsnummer: 1249561.

 • Kan de beheerder mijn gegevens inzien?

  Wij hebben alleen inzicht in de algemene persoonsgegevens waarmee u uw account registreert: Uw e-mailadres, naam en contactgegevens.

  MijnWensEnLeven heeft geen inzicht in de informatie die u binnen de website vastlegt. Alle gegevens worden versleuteld opgeslagen en zijn niet inzichtelijk voor derden. Uw gegevens zullen onder geen enkele omstandigheid, zonder uw nadrukkelijke toestemming aan derden worden verstrekt.

 • Wanneer worden mijn gegevens verwijderd?

  Uw gegevens worden verwijderd van de server wanneer u uw profiel opheft of wanneer u langer dan een jaar niet meer heeft ingelogd.

  Voordat uw gegevens automatisch worden verwijderd, ontvangt u hiervan eerst enkele notificaties per mail. U dient minimaal 1x per jaar ingelogd te zijn geweest om uw gegevens te bewaren voor de langere termijn.

Gebruik

 • Hoe werkt MijnWensEnLeven?

  1. Registreer een account:
  Om Mijn Wens en Leven te kunnen gebruiken heeft u een account nodig. Met dit account krijgt u toegang tot uw gegevens.

  2. Vul uw gebruikersgegevens in:
  We vragen enkele gegevens van u zodat duidelijk is wie zich registreert.

  3. Vul uw uitvaartwensen in:
  Keuzes maken over uw uitvaart is niet eenvoudig. Wij adviseren u dan ook om hier de tijd voor te nemen en in alle rust over na te denken. U hoeft natuurlijk niet direct alle vragen te beantwoorden, maar kunt eerst invullen wat u nu al weet. In de loop van de tijd vult u de informatie aan zodat uw dossier steeds vollediger wordt.

  4. Nodig vertrouwenspersonen uit:
  Nadat u uw uitvaartwensen heeft ingevuld kunt u deze exporteren naar een PDF-bestand en dit bestand opslaan op uw computer. U kunt het bestand ook afdrukken en uw uitvaartwensen bewaren bij uw persoonlijke administratie. Het is ook mogelijk om vertrouwenspersonen uit te nodigen.

 • Wat kunt u doen met MijnWensEnLeven?

  Met MijnWensEnLeven kunt u eenvoudig in een veilige omgeving uw uitvaartwensen en belangrijke zaken uit uw leven digitaal vastleggen. De informatie die u invoert kunt u uw verdere leven wijzigen en beheren. De door u uitgenodigde vertrouwenspersonen krijgen toegang tot deze informatie en zijn zo op de hoogte van wat u belangrijk vond in het leven en op welke wijze u afscheid zou willen nemen.

  MijnWensEnLeven bestaat uit een aantal onderdelen

  Mijn Leven
  Hier legt u mooie momenten en herinneringen uit uw leven vast. Verzamel die mooie herinneringen in bijvoorbeeld een persoonlijke levensloop of fotoalbum. Mijn Leven gaat ook over het hier en nu. Zo kunt u een bucketlist opstellen. Een handig overzicht met dingen die u u uw altijd nog zou willen doen of al gedaan heeft.

  Mijn Uitvaartwensen
  Keuzes maken over uw uitvaart is niet eenvoudig. Wij adviseren u dan ook om hier de tijd voor te nemen en in alle rust over na te denken. U hoeft natuurlijk niet direct alle vragen te beantwoorden, maar kunt eerst invullen wat u nu al weet. In de loop van de tijd vult u de informatie aan zodat uw dossier steeds vollediger wordt.

  Mijn Vertrouwenspersonen
  Nadat u uw uitvaartwensen heeft ingevuld kunt u deze exporteren naar een PDF-bestand en dit bestand opslaan op uw computer. U kunt het bestand ook afdrukken en uw uitvaartwensen bewaren bij uw persoonlijke administratie. Het is ook mogelijk om vertrouwenspersonen uit te nodigen.

Vertrouwenspersonen

 • Waarom heb je vertrouwenspersonen nodig?

  Wanneer u uw uitvaartwensen niet afdrukt en bewaard, heeft niemand toegang tot uw gegevens. Dit houdt in dat uw uitvaartwensen niet kunnen worden uitgevoerd en dierbaren ook geen inzicht krijgen in de zaken die u bij leven belangrijk vond.

 • Wat wordt er van mij als vertrouwenspersoon verwacht?

  Wanneer u als vertrouwenspersoon wordt uitgenodigd geniet u het vertrouwen van de gebruiker waarmee u zorgvuldig om dient te gaan.

  Als vertrouwenspersoon krijgt u toegang tot de gegevens. U kunt ervoor zorgen dat de uitvaartwensen worden nageleefd en dat waardevolle herinneringen, foto's en muziek worden overdragen aan de nabestaanden. Zij kunnen deze informatie gebruiken bij de invulling van de uitvaart.

 • Zijn vertrouwenspersonen verplicht om uitvaartwensen uit te voeren?

  U bent als vertrouwenspersoon niet verplicht de uitvaartwensen van de gebruiker uit te voeren. De wensen zijn bedoeld als een richtlijn.

  In de meeste gevallen zal de vertrouwenspersoon zich altijd inspannen om de uitvaart naar de wensen van een dierbare uit te voeren.

 • Kunnen vertrouwenspersonen alle gegevens inzien?

  De informatie in MijnWensEnLeven is verdeeld in twee categorieën. Mijn Uitvaartwensen en Mijn Leven.

  Wanneer u een vertrouwenspersoon uitnodigt kunt u aangeven tot welk gedeelte de vertrouwenspersoon toegang krijgt.

  Voorbeeld:
  Vertrouwenspersoon A krijgt toegang tot zowel Mijn Leven als Mijn Uitvaartwensen. Vertrouwenspersoon B krijgt alleen toegang tot Mijn Uitvaartwensen.

 • Ik ben niet uitgenodigd als vertrouwenspersoon, maar wel gerelateerd. Kan ik dan toegang krijgen?

  Nee. Om misbruik te voorkomen verlenen wij nooit toegang tot de gegevens, zonder dat de gebruiker deze persoon hiervoor heeft uitgenodigd.

 • Ik ben vertrouwenspersoon, maar heb de uitnodiging niet ontvangen. Kan ik toegang krijgen?

  Nee. Om misbruik te voorkomen verlenen wij nooit toegang tot de gegevens. Ook niet wanneer de gebruiker bijvoorbeeld een typefout heeft gemaakt in het e-mail adres van de vertrouwenspersoon, waardoor de uitnodiging niet is aangekomen.

  De gebruiker is zelf verantwoordelijk voor het toegang verlenen van vertrouwenspersonen.

Contact

 • Hoe kan ik contact opnemen met MijnWensEnLeven

  Voor vragen of technische ondersteuning kunt u contact opnemen met het aanspreekpunt in uw regio.

  Van der Spek Uitvaart
  Fascinatio Boulevard 822
  2909 VA Capelle aan den IJssel
  Telefoon: 010 - 447 99 00
  E-mail: info@vanderspekuitvaart.nl
  www.vanderspekuitvaart.nl

  Telefonische bereikbaarheid: 09:00 - 17:00